Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kupé és kabrió verzió is készülhet a Jaguar XF-ből

2008.11.21

Kupé és kabrió verzió is készülhet a Jaguar XF-ből

 

 

 

A nyilvánosságra hozott hírek szerint kupé és kabrió változattal szélesítheti ki az XF modellpalettáját a Jaguar, amelyet az Audi A5 és a készülőben lévő Mercedes E-osztály konkurenciájának szánnak.Kép

 

A Jaguar az XF Frankfurti Autószalonon történt leleplezése óta, szakított korábbi konzervatív arculatával, és egy dinamikus vonalvezetésű, kupés tetővel felvértezett modern sportlimuzinnal jelentkezett, amelyet az 5-ös BMW, az E osztályos Mercedes és az Audi A6-os méltó konkurenciájának szántak.

 

A kiszivárgott hírek szerint először az XF kabrió verziója készülhet el, amely XF Roadster néven kerülhet forgalomba. Az autó összecsukható vászontetőt kaphat, amit a kissé lerövidített tengelytávval kompenzálnak majd annak érdekében, hogy a karosszéria merevsége a puha tető ellenére se csökkenjen, és az autó formavilága is megmaradjon.

 

A kabrió mellett készülhet egy lendületes külsejű kétajtós XF kupé verzió is. Mindkét változatba az erőforrások a szedánból fognak érkezni.

 

A hírek szerint a két új modell 2010-ben mutatkozik be, de addig a nyolchengeres 500 lóerős XFR limuzinnal bővül az XF modellpalletája, de erről egyelőre nem tudni mikorra készül el.Kép

 

A kétajtós és vászontetős XF verziót az Audi A5, a 6-os BMW, és Mercedes E-osztály ellenfelének szánják, amit az árcédulájukon feltüntetett összeg is jelezni fog.