Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hivatalos kép az új Golf Plus-ról

2008.12.01

Hivatalos kép az új Golf Plus-ról

 

Nem sokkal a hatodik generációs Golf bemutatása után, a nemsokára startoló Bolognai autószalonon lerántják a leplet az új Golf Plus-ról, melynek hivatalos katalógusáról kémfotók készültek.Kép

 

 

 

A Golf Plus még 2004-ben bemutatkozott szériája megérett egy alaposabb frissítésre. A brosúra alapján a Plus az apró változtatások hatására a hatos Golféhoz hasonló arculatot kap.

 

Az új első lökhárító mellett a krómozott hűtőmaszk megnyerőbb kinézetet kölcsönöz az autónak. A fényszorókat szintén a hatos Golfból ültették át, ám az átdolgozás nyomán kevésbé karakteresek lettek, hátul pedig a lökhárítón és a kipufogón alakítottak egy keveset a mérnökök. A belső térben sem esett át drasztikus átalakításon, csak egészen finoman alakítottak rajta a tervezők. Természetesen az aktuális Volkswagenes vonalvezetés megmaradt, és rendelhető belső színpalettát is bővítették. A csomagtér padlóját változtatható magasságú tették, így lehajtott ülésekkel másfél köbméternyi holmi befogadására lesz képes.

 

 

 

Az új Plus megkapta a németek Parking Assist rendszerét, amely városban igazán megkönnyíheti a parkolást. A motorkínálat szintén felfrissült, itt a legnagyobb változást az jelenti, hogy a csúcsmotor a kétliteres TFSI 150 lóerőre butított változata lesz. Az alapmotor továbbra is az 1,4 literes, 80 lóerős benzines. Kép

 

 

 

Dízelből továbbra is kettőt választhatunk, ám egyelőre nincs hír arról, hogy a Plus is megkapná a common-rail rendszerű kétliteres TDI-t. Az összes motorhoz hatfokozatú manuális váltó jár alapáron, igény esetén az automata duplakuplungos DSG-vel is párosíthatják az erőforrást.

 

A felfrissített Golf Plus előreláthatólag jövő év elején kerülhet a szalonokba.