Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hivatalos kémfotókon az új Mazda3

2008.11.25

Hivatalos kémfotókon az új Mazda3

 

Gyári kémfotók készültek az új Mazda3 egy alaposan álcázott tesztpéldányáról. A képeken látható csapott hátú változat arányait tekintve követi az első generációt, de nyilván rengeteg dolgot változtattak rajta.Kép

 

Az előző Mazda3-as széria elérkezett a generációváltásához, az időközben végrehajtott frissítések ellenére is. A képen is látható négyajtós kompakt tesztpéldány szemmel láthatóan nem hoz forradalmi formai áttörést, igaz a finom részleteket alaposan eltakarták. Az autó sima orra és meghatározó arányai, azért a szürke maszkoláson át is felismerhetők maradtak.

 

 

Technikai szempontból olyan újításokkal bővül a rendelhető opciók listája, mint a kanyarkövető bi-xenon fényszórók, kulcsnélküli, gombnyomásra történő indítási lehetőség, multifunkcionális kijelző GPS navigációval és központi audiórendszer irányítással, Bluetooth-on keresztüli telefon kihangosítással, valamint elektromosan állítható memóriás vezetőüléssel.

 Kép

 

A motorpaletta megegyezik a korábban már bemutatott új lépcsőshátú verzió kínálatával vagyis, a kisebbik motorja az előző 3-as modell kétliteres, 148 lóerős, négyhengeres erőforrása lesz, 183 newtonméter nyomatékkal. A korábbi 2,3 literes egységet leváltó nagyobbik, 2,5 literes egység már a Mazda6-ban is bemutatkozott, és itt is 167 lóerőt teljesít majd. Európai piacra a benzinesek mellé egy újonnan fejlesztett 2,2 literes dízel erőforrás bevezetését is tervezik a japánok. 

 A kétliterest ötfokozatú, a 2,5-öst hatfokozatú manuális váltóval gyártja majd a Mazda, ami rendelhető lesz egy új ötfokozatú automatikus váltóval is.Kép

 

Az eddig kiszivárgott hírek szerint az új Mazda3-as öt- és három ajtós változatának hivatalos európai bemutatkozására már nem kell sokat várni, mivel a decemberi Bologna Autókiállításon leleplezik mindkét verzióját.