Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csúszó generációváltás a Corvette-nél

2008.10.20

 Csúszó generációváltás a Corvette-nél
 

Jelenleg futó modell pályafutása jelentősen kitolódhat, mivel a következő C7-es széria fejlesztésével - a GM valószínűsíthető pénzügyi problémái miatt- egyelőre felhagytak.

 

Régóta várt modellváltás, mely során az új C7: dupla kuplungos váltószerkezettel, összkerékhajtással, valamint - a jobb súlyelosztás érdekében- középmotoros felépítéssel érkezett volna; egyelőre, csak a jövő zenéje marad. A pénzügyi világválság kapcsán komollyá váló piaci problémák, valamint az Amerikában egyre nagyobb hangsúlyt kapó emissziós szabályozás eredményeképpen, szükségszerűvé vált, a GM-nél is, a pénzügyi kiadások korlátozása; mely első körben,- mint a példa is mutatja- a fejlesztések felfüggesztését vonta maga után.. Kép

 

Vállalat korábbi koncepciója az volt, hogy 2012-ben bemutatják a következő, tizenharmadik- Corvette nemzedéket; 2009-ben pedig, a jelenleg futó modell ráncfelvarrására kerül sor. Egyelőre, csak egy biztos: a General Motors továbbra is kitart a Corvette mellett, és nem tervezi a gyártásának leállítását.